Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Unitati de condensare pentru instalare in exterior
Home / Sisteme & Echipamente / Refrigerare Industriala / Unitati de condensare pentru instalare la exterior

Unitati de condensare pentru instalare in exterior

Unitatile de condensare pentru instalare in exterior sunt adecvate pentru capacitati mici sau mijlocii.

Unitatile de condensare pentru instalare in exterior ofera o flexibilitate complexa intrucat toate echipamentele de refrigerare, cu exceptia evaporatoarelor, sunt incorporate  intr-un singur utilaj compact. Asamblate cu unul pana la patru compresoare paralelizate formand doua circuite, unitatile de condensare constituie cea mai buna solutie in situatii in care spatiul interior disponibil pentru utilaje este limitat,  dand totodata posibilitatea de a fi relocate si instalate simplu si rapid.

Unitatile de condesare pe care instalam se compun din:

  • unul pana la patru compresoare semiermetice cu piston (Bitzer sau Copeland Stream) sau compresoare semiermetice cu surub

  • condensatoare racite cu aer

  • rezervor de receptie lichid cu valva de refulare

  • rezervor de acumulare lichid pe aspiratie pentru prevenirea returului de lichid la aspiratia compresorului

  • separator de ulei, rezervor de ulei si sistem de retur ulei spre compressor cu valve flotoare

  • filtre pe linia de aspriratie si lichid, filtre de uscare

  • panou electric cu protectie IP 65 cu controler de automatizare CAREL sau Danfoss

Toate accesoriile contin valve de izolare pentru demontarea usoara.

Unitatile noastre de condensare pot fi folosite in urmatoarele aplicatii:

  • Conditionarea spatiilor de productie:   +12o / +27oC

  • Camere frigorifice: 0o / +4oC

  • Camere de congelare: -30o / -18oC

Unitatile de condensare sunt asamblate intr-un rack din otel galvanizat vopsit iar sistemul de compresoare este inchis intr-o carcasa de panouri izolate permitand aerisirea necesara pentru ventilarea motoarelor.

Prevederi speciale sunt facute pentru a se asigura functionarea neintrerupta fara probleme, chiar si in conditii de temperaturi de mediu extreme.

Unitatile noastre de condensare pentru instalare la exterior dispun de un mecanism special care permite buna functionare chiar si la temperaturi ambiante de -20oC. De obicei, sarcinile de racire sunt independente de conditiile meteorologice; cererea de refrigerare exista insa chiar si in zilele friguroase. Utilajele de racire conventionale nu pot reporni dupa ce au ramas mult timp inchise atunci cand temperatura exterioara este sub -15oC. De mentionat ca unitatile conventionale de condensare nu-si  pot mentine buna functionare a evaporatorilor atunci cand temperatura exterioara este sub -15oC, deoarece condensarea excesiva a unitatii de condensare duce la reducerea semnificativa a  presiunii inalte, prin urmare valvele de termo-expansiune nu pot functiona in mod corespunzator.

Unitatile noastre de condensare dispun de un mecanism adecvat de control, de un sistem de reglare a presiunii inalte special proiectat pentru productia de frig in zonele cu clima rece, asigurand functionarea normala fara probleme chiar si la temperaturi de mediu extrem de scazute. Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi