Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Tancuri de racire

Tancuri de racire

In sistemele noastre folosim in special tantcuri de racire in care apa rece necestia temperatura de 0ο.

Astfel de sisteme se aplica in industria laptelui pentru racirea laptelui de receptie si dupa pasteurizare, in industria panificatiei pentru racirea apei pentru mixerele de framantare a aluatului precum si in alte aplicatii in care este utilizata apa rece de 0°C in contact direct sau indirect cu produsele alimentare.

In multe aplicatii tancurile de racire sunt necesare pentru a deservi sarcini de varf atunci cand capacitatea de refrigerare instalata nu este suficienta. Avantajul  tancurilor de racire in astfel de cazuri il constituie costurile reduse  de energie electrica pentru functionarea compresorului in timpul noptii pentru a produce un depozit de racire prin producerea de ghetii in tancurile de racire.

Capacitatea de racire inmagazinata a unei singure unitati poate fi de la 50 kWh la 2.000 kWh.

Serpentinele tancurilor de racire sunt realizate din otel inox sau otel galvanizat, daca apa nu vine in contact direct cu produsul.

Rezervorul de apa al tancului de racire este fabricat din otel galvanizat sau inox, amplasat pe un suport solid din otel inox la care se aplica izolatie exterioara.

Ca agent de racire se poate utiliza HFC sau glicol.

Se aplica deasemenea sistem de agitare a apei care consta dintr-o suflanta de aer care produce turbulenta pentru o buna agitare a apei.Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi