Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Chillere cu antigel

Chillere cu antigel

Chilerele cu antigel constituie o solutie pentru cererile de temperatura foarte scazute ale unui agent frigorific secundar.

Sistemele noastre ofera alimentarea constanta cu propilenglicol refrigerat de la  -25oC / +7oC. Etilenglicolul poate fi utilizat deasemenea, cu exceptia aplicatiilor in care circuitele de glicol pot veni in contact direct cu produsele alimentare.

Chillere cu antigel pot fi echipate cu condensator integrat racit cu aer sau pot functiona cu un condensator la distanta racit cu aer sau evaporativ. Acestea pot fi instalate la exterior sau la interior intr-o camera amenajata pentru utilaje.

Tipuri de compresoare instalate:

  • compresor semiermetic cu surub, adecvat aplicatiilor de capacitate mica (pana la 100 kW) si temperatura mijlocie a solutiei de antigel (temperatura solutiei alimentate +7o)
  • compresor semiermetic cu piston, adecvat temperaturilor mijlocii si temperaturilor mijlocii spre joase (temperatura solutiei alimentate -15o / +7o)
  • compresor semiermetic cu piston cu 2 trepte de capacitate, adecvat temperaturilor foarte scazute (-25o /-15oC) pentru o mai buna eficienta energetica
  • compresor semiermetic cu surub pentru instalatii de capacitati mari si medii la temperaturi mijlocii spre joase

Chillerele noastre cu antigel sunt echipate cu un mecanism special de reglare care permit functionarea optima fara intrerupere, chiar si in conditii de temperatura ambianta de -20oC.

Sistemul de pompare de glicol refrigerat si rezervorul de depozitare pot fi incorporate  in interiorul unitatii sau pot fi asamblate separat pe un schelet metalic compact pentru o instalare facila. Sistemul de pompare poate alcatui un circuit loop sau poate forma circuite primare si secundare pentru cea mai buna reglare la cererea de racire si economisirea semnificativa de energie.

Sistemul de umplere cu amestec de antigel

In multe aplicatii se recomanda sistemul de umplere cu amestec de antigel. Acest sistem presupune depozitarea amestecului de glicol si apa deja preparat pentru umplerea circuitului in mod manual sau automat cu cantitatea de lichid cosumata. De asemenea, acest sistem detecteaza eventuale scurgeri de lichid prin masurarea presiunii anormale activand alarma.Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi