Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Tipografii
Home / Industrii Adresate / Tipografii

Tipografii

Fabricile de tiparire cuprind o mare varietate de functii de imprimare si materiale de imprimare, de la  productia de ziare si reviste  (tipar cu zat) pana la imprimarea etichetelor, imprimarea materialului de ambalaj, imprimarea pe material plastic sau pe suprafete de sticla etc.

Datorita faptului ca in zilele noastre aspectul exterior al produsului a devenit foarte important in decizia de cumparare a consumatorului, un interes din ce in ce mai ridicat este aratat in calitatea imprimarii a etichetelor si a materialelor de ambalare.

In tipografii aerul conditionat, ventilarea si manipularea  aerului de procesare (uscare) reprezinta puncte-cheie in productie si afecteaza in mod direct functionarea imprimarii, calitatea si siguranta productiei precum si a mediului inconjurator.   

Temperatura si umiditatea relativa trebuie sa fie controlate si uniforme pentru a putea asigura proprietatile constante ale hartiei de tipar aceasta fiind susceptibila de contractie si intindere sub influenta fluctuatiilor de condtii ale aerului.

Ventilatia cu aer curat filtrat constiuie un factor necesar. Atunci cand materialul de imprimare este destinat ambalarii alimentelor, conditiile de imprimare a materialelor de ambalare trebuie sa fie la fel de pure ca si ale celor de productie a alimentelor. Mai mult decat atat, intrucat in procesul de tiparire este evacuat un volum mare de aer, aerul trebuie sa fie filtrat si lipsit de particule de praf de hartie pentru a se asigura ca acestea nu adera la suprafetele de imprimare.

Electricitatea statica datorata procesului de frecare contiua a suprafetelor intre ele este o problema frecventa in tipografii. Electricitatea statica creaza dificultati fluxului de hartie intrucat hartia de tipar se lipeste de cilindri si in acelasi timp prezinta un pericol grav de incendiu datorita prezentei solventilor volatili din cerneala de tipar. Pentru a solutiona emiterea de electricitate statica este indispensabil controlul umiditatii relative.

Tratarea volumelor de aer de evacuare necesita, in multe procese  incalzirea chiar si  la 700oC cu scopul incinerarii solventilor, proces care conduce la consumuri mari de energie. Proiectarea experimentata a evacuarii aerului, crearea de sisteme de aer care implementeaza recuperarea de caldura pot contribui la reducerea semnificativa a energiei si a costurilor de functionare.


Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi