Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Lapte & Produse Lactate
Home / Industrii Adresate / Industria Alimentara / Lapte & Produse Lactate

Lapte & Produse Lactate

 In industria laptelui si a produselor lactate realizam sisteme pentru:

  • Racirea laptelui de receptie                                   
  • Racirea laptelui dupa pasteurizare                      
  • Depozite de maturare a branzeturilor                  
  • Depozite de maturare a iaurtului                          
  • Conditionarea aerului salilor de productile la temperaturi joase de +12o/+16oC
  • Ventilarea salilor de productie cu aer proaspat filtrat   
  • Camere frigorifice pentru depozitarea produsului final           
    • 0o / +4o C  pentru depozitarea laptelui, branzeturilor si iaurtului
    • -18o / -30oC pentru depozitarea untului congelat

 

Conditii Recomandate pentru depozitarea produselor lactate

Conditii de depozitare

Produs

Temperatura de Depozitare       oC

Umiditatea Relativa             %

Durata de depozitare

Unt

0

75 / 85 %

2 - 4 saptamani

Unt congelat

-23

70 / 85 %

12 - 20 luni

Branza (pe termen lung)

0 / 1

65 %

12 luni

Branza (pe termen scurt)

4

65 %

6 luni

Branza procesata

4

65 %

12 luni

Lapte evaporat

4

 

24 luni

Lapte pasteurizat

4 / 6

 

7 zile

Lapte crud

0 / 4

 

2 zile

Iaurt

4

 

2 - 4 saptamani

Tablelul de mai sus contine informatii din manualul ASHRAE Refrigerare 2010.





Related Projects

SERGAL, fabrica de lapte si iaurt, Serres, Grecia

SERGAL, fabrica de lapte si iaurt, Serres, Grecia

Sisteme de Refrigerare la fabrica de lapte si iaurt

Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi