Inginerie inovativă
bazată pe expertiză
Ciocolata si Bomboane
Home / Industrii Adresate / Industria Alimentara / Ciocolata si Bomboane

Ciocolata si Bomboane

 

In productia de ciocolata si bomboane realizam sisteme pentru:

  • Conditionarea aerului spatiilor de productie si ambalare la temperatura de +18o/+20oC, si controlul umiditatii

  • Refrigerarea tunelelor de racire si a masinilor de glazurat

  • Alimentarea cu apa rece a masinilor de temperare 

  • Ventilarea spatiilor de productie

  • Camere Frigorifice pentru depozitarea ingredientelor si a produsului final

Conditionarea si refrigerarea sunt esentiale pentru fabricarea cu succes a ciocolatei si bomboanelor. Crearea de conditii corespunzatoare favorizeaza cresterea volumului de productie, reducerea costurilor de productie precum si imbunatatirea calitatii produselor.

Importanta Umiditatii Relative:

Cel mai important aspect in fabricarea si manipularea ciocolatatei si bomboanelor este de umiditatea relativa.          

Cerintele de umiditate relativa a aerului depinde de umiditatea produsului.

In cazul in care umiditatea relativa este in afara valorilor optime, produsele devin lipicioase, mucegaiesc, isi pierd forma originala si textura sau pot prezenta puncte neplacute pe suprafata lor.

Importanta Temperaturii:

Temperatura nu trebuie sa depaseasca punctul de topire a produsului (mai ales pentru bomboanele de ciocolata), in caz contrar produsul se distruge (textura, forma si gustul se degradeaza semnificativ).


Conditii Recomandate pentru Depozitarea Produselor de Cofetarie

  

Conditii de Depozitare

Produs

  Temperatura de Depozitare  oC

Umiditatea Relativa       %

Durata de Depozitare

Ciocolata cu lapte

-20 / +18

40 %

6 - 12 luni

Drajeruri tari & Casante

-20 / +18

40 %

1.5 - 6 luni

Jeleuri

-20 / +18

65 %

2.5 - 12 luni

Fondante

-20 / +18

65 %

2 - 9 luni

Cacao

0 / +4

50 / 70 %

1 an

Cafea verde

1.5 / +18

80 / 85 %

2 - 4 luni

Miere

10

 

1 an

Alune

0 / 10

65 / 75 %

cateva luni

Conditii Recomandate pentru Proiectarea Procesarii Aerului

 

Conditii de proces

Departament

  Temperatura de Dpozitare  oC

Umiditatea Relativa       %

Camera de glazurat

27 / 29

25 / 30 %

Tunel de racire

2 / 7

70 / 85 %

Spatiul de ambalare a ciocolatii

18

50 %

Depozitarea produsului final

18

50 %

Uscarea jeleurilor

52 / 66

15 / 25 %

Depozitarea produsului final jeleu

10 / 18

65 %

Alimentarea cu aer a tunelului de racire pentru bomboane tari

21 / 24

35 / 40

Ambalarea bomboanelor tari

21 / 24

35 / 40

Depozitarea bomboanelor tari

10 / 21

40

Tabelele de mai sus contin informatii din manualul ASHRAE Refrigerare 2010.

 


 

 

 



Related Projects

Chipita SA, Linia de Cake Bars, Romania

Chipita SA, Linia de Cake Bars, Romania

O aplicatie de inalt nivel a constituit-o prima camera sterila de scara larga ISO 8 pentru prelucrarea produselor alimentare.

Cream Line SA, fabrica de ciocolata, Romania

Cream Line SA, fabrica de ciocolata, Romania

Sisteme HVAC si de Refrigerare in spatiile de productie a ciocolatei

Ultimile ştiri

Participarea la conferinta “Meat & Milk” de la Brasov

Frigomech a avut o prezenta deosebita la conferinta de carne & lapte de la Brasov.

Mai multe

Clienţi